Sajó Sára és unokái – nemzedékek művészete

Gazdagréti Közösségi Ház

A két héten át nyitva tartó tárlaton Sajó Sára amatőr alkotó festményei mellett láthatóak lesznek Melegh Anna Sára iparművész remekei, Melegh Benjámin fotográfus egyedi hangvételű képei, valamint a tehetséges keramikus, Melegh Ákos munkái.

Megnyitó ünnepség: 2023. november 23. 18 óra

A megnyitó eseményen Karner Barnabás gitármuzsikáját hallgathatja meg a közönség, sőt a fiatal tálentum egyik speciális eljárással készített festménye is megtekinthető lesz a kiállításon. A nyitóbeszédet Karner Ottó író, drámaíró tartja.

Sajó Sára amatőr alkotó:

"1946-ban születtem Miskolcon, több mint 40 éve élünk Gazdagréten. Nyugdíj után kezdtem el a festést. Első mesterem Magyar Gyöngyi textilművész volt, aki bevezetett a képzőművészet rejtelmeibe, sok szeretettel és odafigyeléssel. A BMK-ban Fiók László tanítványa is voltam, ezt követően Barlai László festőművész egyengette pályámat, akitől rengeteg segítséget és figyelmet kaptam. Megannyi kiállításon szerepeltek a képeim, többek között a Gazdagréti Közösségi Házban, a BMK-ban, a Központi Statisztikai Hivatalban, Őrmezőn és a Kelenvölgyi Közösségi Házban. Ez utóbbi hely ad otthont most is annak az alkotókörnek, ahová jelenleg járok – jókedvű társakkal együtt élhetem át az alkotás örömét. Nagy boldogság számomra, hogy unokáim alkotásaival együtt jelenhetnek meg képeim ezen a kiállításon. Büszke vagyok rájuk, mert nagyon szép eredményeket értek el a maguk területén. Biztos vagyok benne, hogy ez a tárlat örök élmény marad mindnyájunknak. Fogadják szeretettel munkáinkat!"

© KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft., 2023 | Minden jog fenntartva.