Sakk Klub nyugdíjasoknak

Gazdagréti Közösségi Ház
2020.02.03 00:19

    Közösség-Sakk-Játék öröme 


Kedd és csütörtök 14.00-19.00

  

A Gazdagréti Közösségi Házban 2005 óta működő sakk klubnak jelenleg 13 tagja van. A fennálló „férfiuralmat” nehéz lesz megtörni (12 úr, 1 hölgy).

 

A klubtagok átlagéletkora 69,7 év, de a sakk és egymás iránti szeretet, tisztelet hétről-hétre kimozdítja a tagokat otthonaikból, hogy társaságban hódolhassanak szenvedélyüknek.

  

A heti kétszeri (szervezett) kemény agytorna meg is teszi hatását: szép sikereket érnek el a klubtagok a helyi és országos megmérettetéseken. Példaképpen említendő, hogy a 2013 tavaszán megrendezett Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének XXVII. sakkversenyét a Gazdagréti Sakk Klub egyik tagja nyerte, 45 játékos ellenében.

  

A sok egyéb siker mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a sakk klub tagjai a Nyugdíjasklubok IX. Országos Sakkbajnokságán is, ahol egyéni nőiben a 3. helyet sikerült a klub egyetlen női tagjának elérni, míg csapatbajnokságban szintén a 3. helyet szerezték meg a klubtagok.

  

A klub tagjai rendszeres résztvevői a Gazdagrét Kupának, mely az újbudai amatőr és élőponttal rendelkező játékosok évről-évre ismétlődő megmérettetése.

 

Elérhetőség: Kőrösi Sándor, sandor.korosi44@gmail.com

© KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft., 2023 | Minden jog fenntartva.