AIKIDO – gyerekeknek

Gazdagréti Közösségi Ház
2021.01.01 00:00

A Kelenvölgyi és Gazdagréti Aikido Klubot 1985-ben alapította Verebics Antal.

  

Hétfő 18.00-20.00

Szerda 18.00-20.00

Gyerekeknek és felnőtteknek

  
Az aikido tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet.

Az aikido gyakorlati technikái a kifinomult mozgáson, az ellenfél erejének érzékelésén és elvezetésén, valamint annak szétszórásán vagy az ellenfélre való visszafordításán alapulnak.

  

Uesiba Morihei megfogalmazása szerint az aikido egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a Világegyetemben. Ennek megfelelően az aikido gyakorlása során nem létezik ellenfél vagy ellenség, hanem partner van, akit vezetnünk és irányítanunk kell. A gyakorlónak tehát nem a pusztításra, hanem minden esetben az építő jellegű konfliktuskezelésre kell törekednie. Az aikidoban tehát nem arra kell törekedni, hogy felülkerekedjünk az ellenfelünkön, hanem arra, hogy összhangba kerüljünk vele, és a harmóniával kioltsuk a diszharmóniát. A technikák tehát nem harci technikák, nem a pusztítás a céljuk, hanem a partner és ezáltal önmagunk megismerésének, s a világegyetem megértésének eszközei.

  

Várjuk szeretettel mindazokat, akik szeretnének megismerkedni az AIKIDO művészetével és gyakorolni a harcművészetek egyik legfiatalabb és legcsodálatosabb ágát.

  

Az edzéseket vezeti: Verebics Hajnalka (5. dan) +36 20 479-8527

Részvételi díj: 8500 Ft/hó

© KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft., 2023 | Minden jog fenntartva.