Ringató

Gazdagréti Közösségi Ház
2020.06.02 13:06

Kisgyermekkori zenei nevelés az anyukákkal közösen.

 

Szerda:

9.30-10.00

10.15-10.45

„Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene. Erre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig.”

  

A Ringató foglalkozások célja, hogy a kismamák megtanuljanak egy könnyen énekelhető, de a kodályi elvekhez híven: zeneileg értékes dalanyagot. Ismerkedjenek meg magyar mondókákkal, mozgásos, ölbeli játékokkal.

 

Cél, hogy a foglalkozások oldott légkörében jó mintát kapjanak az anyukák a legkisebb gyerekek zenei nevelésének a családban történő lehetőségeire.

 

Cél, hogy a foglalkozásokon a felnőttek és a gyerekek egyaránt jól érezzék magukat, élményt kapjanak, s ennek hatására otthon is elkezdjenek énekelni a gyermekeiknek, s ezzel felkeltik a kicsik érdeklődését, kedvet ébresztenek az önkéntes utánzásra. Fogékonnyá teszik őket a jó zene, a művészet iránt már az első életéveikben.

 

A Ringatón harminc percesek a foglalkozások, amelynek légköre oldott, felépítése, tartalma előre tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az adott helyzethez. A foglalkozásokon mindig élő énekszó, vagy pár perces hangszerjáték csendül fel, zenei felvételeket soha nem hallgatunk. Ezek mellett a játékdalok, mondókák mellett olyan dalokat is tanulnak a mamák, amelyeket hangulatkeltésre, meghallgatásra szánunk a kicsinyeknek. Ezek lehetnek magyar népdalok, rokon, vagy más népek dalai, komponált dalok.

Hároméves kor alatt nincs direkt tanítás. A foglalkozásokon csak felkeltjük a gyerekek érdeklődését a zene iránt, zenei ingerekkel vesszük őket körül, a szülők pedig mintát kapnak az otthoni éneklés, játék lehetőségeire.

 

Egy-egy játék sokszori, egymást követő ismétlése elengedhetetlen. Az ismétlések célja, hogy a hangulat, amit egy icipici ölbeli játék kelt, kialakuljon, és valamennyire tartós maradjon.

 

Ezért énekeljük, mondjuk, játsszuk újra, és újra. „Csak rád figyelek, csak te vagy a fontos, veled játszom”, ez az üzenete ezeknek a játékoknak.

 

A foglalkozásokra lehet hozni váltócipőt vagy zoknit, esetleg a 2-3 hónaposaknak kis takarót.

Kérem, hogy játékot, ennivalót ne hozzatok, mert a zenei inger a legfontosabb, ez kell, hogy körülvegye a gyermeket ebben a fél órában.

 

Sok szeretettel várlak Benneteket a foglalkozásaimra!

 

Oktató: Fejesné Horváth Irma, +36 20 942-2131

 

2023. szeptembertől a Ringató árak:
Alkalom: 1800 Ft/család
Bérlettel: 7500 Ft/5 alkalom/család
(A bérlet 5 alkalmas, lejárati határideje nincs, így nem veszik el egy alkalom sem.)
Egy délelőtt egy alkalmat jelent, így ha két foglalkozáson marad a család, akkor is ugyanannyiba kerül.

Forrás: www.ringato.hu

© KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft., 2023 | Minden jog fenntartva.